Informatie en lidmaatschap

Wat is Scouting?

Wil je iets leuks doen in het weekend? En dan niet alleen voetballen, op straat spelen of op hockey? Bij Scouting krijg je het beste van alles! Van paaltjesvoetbal tot knutselen, van een brug bouwen tot ren-je-rot en van een vossenjacht tot een horrorkamp: alles kan! Daarbij werk je samen met leeftijdsgenoten en wordt het programma iedere week begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

Scouting kent vijf verschillende leeftijdsgroepen tussen de 5 en 25 jaar. Daarbij is groeiende zelfstandigheid en steeds iets afnemende (bege)leiding kenmerkend. Afhankelijk van de leeftijd kun je bij Scouting een verkleedspel doen, speurtochten of trektochten maken door de natuur, de natuur en je omgeving ontdekken, leren omgaan met kaart, kompas en gps, vlotten maken van hout en touw, primitief kamperen en eten koken of brood bakken op een houtvuur.

Maar ook op excursies gaan bij de bakker of politie, sporten, fotograferen, toneelspelen, muziek maken, zingen, knutselen, grimeren, geheimschriften verzinnen en ontcijferen of een muziekclip maken met video behoren tot de mogelijkheden binnen het Scoutingprogramma. Kortom: binnen Scouting is vrijwel alles mogelijk en eigelijk staat Scouting voor veelzijdigheid.

Voor meer informatie over Scouting Nederland kunt u hier terecht.

Wat is Scojesa?

Scojesa is de landscoutinggroep in Sassenheim en daarmee een van de 1.100 Scoutinggroepen in Nederland. In totaal heeft Scouting in Nederland zo'n 90.000 leden en over de hele wereld zelfs ruim 24 miljoen! Naast landscouting bestaat er ook water- en luchtscouting. Iedere week zorgen ruim 30 vrijwilligers voor een leuk en avontuurlijk programma voor haar leden.

Scojesa staat voor Scouting Jeugd Sassenheim en is in 1978 ontstaan door een fusie van de Pancratiusgroep voor jongens en de St. Theresiagroep voor meisjes. Bij de fusie is Scojesa een open vereniging geworden. Dit houdt in dat Scojesa niet aan geloof of overtuiging gebonden is. De leden van Scoutinggroep Scojesa komen wekelijks bij elkaar in clubhuis "De Hoystak" aan de Sportdreef te Sassenheim.