Vrijwilliger worden

Scouting is een geweldige hobby, waarbij je kinderen zich echt ziet ontwikkelen. Daarnaast doe je als vrijwilliger waardevolle ervaring op op het gebied van leiding geven, organiseren en verantwoordelijkheid nemen.Met een Scouting-achtergrond kom je er wel!

Dus ben je enthousiast, kan je goed met kinderen en jongeren omgaan en lijkt het je leuk hen te begeleiden bij hun wekelijkse Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke of andere kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scoutinggroep Scojesa opzoek naar jou! Je kunt bij ons terecht als jeugdleiding van een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Meer dan een paar uurtjes per week ben je er niet aan kwijt, maar meer kan altijd. Mocht je interesse hebben in een vrijwilligersfunctie bij Scoutinggroep Scojesa dan kun je contact opnemen met Monique Geertsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor alle functies geldt dat je lid wordt van Scouting Nederland, de contributie hiervoor wordt door de vereniging betaald. Voor je inzet ontvang je geen vergoeding, maar eventuele kosten van trainingen etcetera kunnen wel vergoed worden.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist om als vrijwilliger actief te zijn bij Scojesa. Deze wordt voor je aangevraagd en is kosteloos, dankzij de regeling van het CIBG. Lees hier ons overige beleid op het gebied van sociale veiligheid.

Openstaande functies

Leiding bij de Bevers
De Bevers zijn onze jongste speltak, jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. Elke zaterdagmiddag tussen 12:30 en 14:30 hebben zij hun leukste momenten van de week waarbij er geknutseld wordt, geklauterd in ons eigen klimbos of erop uit, al dan niet in de fantasiewereld van het dorp Hotsjietonia. De Bevers hebben een enthousiast jong leidingteam wat versterking zoekt.
Je bent ongeveer 4 uurtjes per week kwijt aan deze speltak, naast de eigen opkomst is er altijd wat voorbereiding die je vaak zelf kan indelen. Heb je interesse, neem dan contact op met Monique Geertsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leiding bij de Scouts

De scouts (11-14 jaar) zíe je ontwikkelen! Het is geweldig om deze jongens en meiden elke zaterdag een tof programma te bieden, waarbij je ze ziet groeien in hun persoonlijkheid en samenwerking. Lekker buiten hout hakken en vuur stoken, een gek spel spelen, samen een groot bouwwerk van palen in elkaar zetten of aan de slag met een actueel thema: iedere week is anders. De Scouts hebben een enthousiast jong leidingteam wat versterking zoekt.
Je bent ongeveer 4 uurtjes per week kwijt aan deze speltak, naast de eigen opkomst is er altijd wat voorbereiding die je vaak zelf kan indelen. Heb je interesse, neem dan contact op met Monique Geertsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

'Chef' buitenterrein
Heb je een beetje groene vingers? Of lijkt het je leuk om je uit te leven op een groot terrein met een grasveld, speelheuvel en klimbos maar ook een fietsenstalling en opslagcontainers? Ons in 2017 opgeknapte buiten- en speelterrein verdient af en toe wat aandacht, en we zoeken iemand die het leuk vind dat in goede banen te leiden. Dat betekent niet dat je alles alleen moet doen, er zijn namelijk genoeg vrijwilligers. Alleen is het soms handig om een plan of planning te hebben. Met gemiddeld een paar uurtjes per maand redt je dat makkelijk! Interesse? Neem contact op met via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..